Νέα

Πέντε προφυλάξεις για την αποφυγή κακόβουλου λογισμικού κατά τη λήψη και εγκατάσταση λογισμικού

Η λήψη ενός προγράμματος, ειδικά ενός προγράμματος από έναν σκοτεινό εκδότη χωρίς θετική φήμη, είναι κάτι σαν ένα άλμα πίστης. Είναι λίγο σαν να αφήνεις έναν εντελώς άγνωστο να μπει στο σπίτι σου.

Αλλά αν ακολουθήσετε αυτά τα πέντε βήματα, θα πρέπει να είστε εντάξει.

  1. Κάντε την έρευνά σας

Διαβάστε για τον τύπο του προγράμματος που αναζητάτε και για τα συγκεκριμένα προγράμματα που εξετάζετε. Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης για να δείτε τι λένε οι άνθρωποι για αυτούς.

  1. Λήψη από τον ιστότοπο του εκδότη

Ναι, ο ιστότοπος του ίδιου του εκδότη θα έχει πιθανώς την πιο καθαρή, πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος.

3. Σαρώστε πριν την εγκατάσταση

Το κανονικό σας πρόγραμμα προστασίας από ιούς θα σαρώσει το αρχείο κατά τη λήψη, αλλά για να είστε ασφαλείς, πείτε στο πρόγραμμα AV σας να σαρώσει ξανά το αρχείο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν άλλο σαρωτή κακόβουλου λογισμικού, όπως το Malwarebytes Anti-Malware , για να λάβετε μια δεύτερη γνώμη.

4. Σκεφτείτε ότι μπορεί να έχετε ψευδώς θετικό

Τα προγράμματα προστασίας από ιούς δεν είναι τέλεια. Μερικές φορές βλέπουν κακόβουλο λογισμικό όταν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Εάν και οι δύο σαρώσεις εντοπίσουν κακόβουλο λογισμικό, υποθέστε ότι είναι πραγματικό. Αλλά αν κάποιος από αυτούς του δίνει μια καθαρή κατάσταση, δοκιμάστε άλλους σαρωτές κατ’ απαίτηση, όπως το SUPERAntiSpyware και το Emsisoft Emergency Kit , για να έχετε καλύτερη προβολή.

5. Προσέξτε τα PUP

Εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς σας προειδοποιεί ότι μια λήψη περιλαμβάνει δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα (PUP), μπορείτε να το εγκαταστήσετε με ασφάλεια, αλλά μόνο εάν είστε προσεκτικοί. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει πάντα να   προσέχετε τα PUP  κατά την εγκατάσταση λογισμικού.

Πίσω στη λίστα