Νέα

Είναι δυνατή η αναβάθμιση των refurbished επιτραπέζιων υπολογιστών;

 

Οι ανακατασκευασμένοι επιτραπέζιοι υπολογιστές μπορούν να αναβαθμιστούν όπως κάθε άλλος επιτραπέζιος υπολογιστής. Μπορείτε να αλλάξετε οποιοδήποτε βασικό εξάρτημα μέσα – επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, RAM και μονάδα τροφοδοσίας. 

Το πιο συνηθισμένο λάθος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι η ασυμβατότητα των εξαρτημάτων. Αγοράζουν κάτι καινούργιο, μόνο για να ανακαλύψουν ότι αυτό το εξάρτημα δεν είναι συμβατό με τον υπολογιστή τους. Γι’ αυτό υπάρχουν μερικές παγίδες που πρέπει να αναζητήσετε πριν επιλέξετε το ακριβές μοντέλο για αναβάθμιση.

Πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν αγοράσετε έναν ανακατασκευασμένο υπολογιστή για αναβάθμιση είναι:

  1. Η μονάδα τροφοδοσίας

Το PSU χαμηλού watt (290W) μπορεί να τροφοδοτήσει μόνο GPU χαμηλής ισχύος. Δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα για λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια ή γραφικά 2D, αλλά για κάρτες όπως η GTX 1080 θα χρειαστείτε ισχυρότερο τροφοδοτικό. Τα επώνυμα μοντέλα συνήθως συνοδεύονται από τροφοδοτικά OEM αξιοπρεπούς ποιότητας με πιστοποιητικό 80+ Gold ή Platinum.

  1. Η μητρική πλακέτα

Η μητρική πλακέτα μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την αναβάθμιση. Εάν το κρατήσετε μέσα στο αρχικό κουτί, είστε εντάξει, αλλά η αλλαγή του κουτιού μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα – διαφορετικές οπές ψύξης (όχι στάνταρ), ιδιόκτητες κεφαλές καλωδίων (κεφαλίδες ανεμιστήρα και υποδοχές I/O), βύσματα PSU, και το πρότυπο ATX (όχι τις ίδιες τρύπες για βίδες με atx, micro, itx κ.λπ.). Επομένως, είναι καλή ιδέα να εξετάσετε το μοντέλο της μητρικής πλακέτας εάν σκοπεύετε να αλλάξετε το κουτί.

  1. Ο αριθμός των θυρών SATA

Οι θύρες SATA είναι εκεί που συνδέετε τον σκληρό δίσκο ή τον SSD. Είναι καλό να έχετε περισσότερες θύρες διαθέσιμες κατά τη μετεγκατάσταση μονάδων δίσκου δεδομένων από τον προηγούμενο υπολογιστή σας, ειδικά εάν έχετε περισσότερες από μία μονάδες δίσκου. Ορισμένα ανακατασκευασμένα μοντέλα ενδέχεται να έχουν λιγότερες θύρες SATA. Όταν το συνδυάζατε με τις ήδη εγκατεστημένες συσκευές αποθήκευσης, ενδέχεται να μην υπάρχουν κενές θύρες για τους παλαιότερους δίσκους σας.

  1. Ο αριθμός των υποδοχών RAM

Τα μοντέλα με δύο υποδοχές RAM είναι εντάξει για γενική χρήση. Για κάτι πιο ευέλικτο, οι 4 υποδοχές DIMM είναι η βέλτιστη λύση. Προσπαθήστε να αποφύγετε μοντέλα με συγκολλημένες μονάδες RAM.

  1. Η υποδοχή της CPU

Ας υποθέσουμε ότι πήρατε μια προσφορά που είναι δύσκολο να αντισταθείτε και αγοράσατε έναν υπολογιστή με επεξεργαστή Core i5-5575R 5ης γενιάς. Κάνεις τα καθημερινά σου πράγματα και μετά, μια μέρα ξεκινάς να κάνεις επεξεργασία βίντεο. Τώρα χρειάζεστε κάτι με λίγο περισσότερη ιπποδύναμη για απόδοση – για παράδειγμα Core i7 7ης γενιάς. Αλλά έχεις κολλήσει, δεν μπορείς να αλλάξεις CPU γιατί η μητρική σου έχει άλλη υποδοχή. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν η ιδέα σας είναι να αναβαθμίσετε τον επεξεργαστή αμέσως. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με την Intel, όπου αλλάζουν την υποδοχή με σχεδόν κάθε νέα μικροαρχιτεκτονική. Ελέγξτε τον ιστότοπό τους για υποστήριξη επεξεργαστή-υποδοχής.

  1. Χώρος Κουτιού

Τα στοιχεία νέας γενιάς ενδέχεται να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, ειδικά η GPU. Μιλήστε με τον πωλητή, ελέγξτε τις εικόνες, διαβάστε φόρουμ και ηλεκτρονικές προδιαγραφές για να δείτε αν έχετε τον απαραίτητο χωρο. Μπορεί να υπάρχει μια υποδοχή που σας εμποδίζει να εγκαταστήσετε μεγαλύτερη GPU, έναν ανεμιστήρα ψύξης ή κάτι άλλο.

  1. Ο παράγοντας ΚΟΥΤΙ

Για μέγιστη δυνατότητα αναβάθμισης σκεφτείτε έναν πύργο ή ενα μίνι κουτί πύργου. Ο παράγοντας μικρής μορφής (SFF) είναι πιο περιορισμένος από αυτή την άποψη. Το Ultra Small Form Factor (USFF) και το Micro είναι ακόμα πιο δύσκολο να αναβαθμιστούν.

Ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες για υπολογιστές ανακατασκευης;

Eδω θα δείτε τους συνήθεις ύποπτους – Dell , Lenovo , HP , TOSHIBA και FUJITSU .
Oι επιτραπέζιοι υπολογιστές από αυτές τις μάρκες είναι πολύ πιο κοντά μεταξύ τους όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Τις περισσότερες φορές, δεν έχει σημασία αν επιλέγετε την Dell ή τη Lenovo. Εάν και οι δύο πληρούν τις απαιτήσεις σας, επιλέξτε την καλύτερη τιμή.

Οι ανακατασκευασμένοι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν WiFi;

Συχνά τα παλαιότερα ανακατασκευασμένα μοντέλα επιτραπέζιου υπολογιστή δεν διαθέτουν WiFi. Για να αντισταθμίσουν, οι περισσότεροι πωλητές προσφέρουν ξεχωριστές λύσεις USB στους πελάτες τους (USB dongles).  Σε περίπτωση προβλημάτων, προτείνουμε είτε να χρησιμοποιήσετε καλώδιο Ethernet είτε να αγοράσετε ένα νέο dongle υψηλής ποιότητας.

Τα μοντέλα νεότερης γενιάς έχουν WiFi τοποθετημένο στη μητρική πλακέτα ή διαθέτουν δωρεάν υποδοχή NVMe M.2.

Οι ανακατασκευασμένοι επιτραπέζιοι υπολογιστές συνοδεύονται από οθόνη;

Οι περισσότεροι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής δεν περιλαμβάνουν οθόνες στις προσφορές τους .

Προτείνουμε να βρείτε ένα κατάλληλο επισκευασμένο μοντέλο desktop και οθόνες ξεχωριστά . Αν και, αν δεν σας ενδιαφέρει ο τύπος οθόνης και η μάρκα, υπάρχουν φθηνές προσφορές που θα κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι ένα ανακατασκευασμένο Dell OptiPlex μια καλή επιλογή;

Το Dell OptiPlex είναι μια εξαιρετική ανακατασκευασμένη λύση. Παραλλαγές διαφορετικών μοντέλων θα λειτουργούν σε κάθε είδους χρήσης  – gaming, επεξεργασία βίντεο και γενική χρήση. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όμως, γιατί υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα OptiPlex στην αγορά που φαίνονται ακριβώς τα ίδια εξωτερικά αλλά έχουν πολύ διαφορετικά εξαρτήματα.

Επιθεωρήστε προσεκτικά τον αριθμό μοντέλου και τις προδιαγραφές πριν αγοράσετε. Καθορίστε τις ανάγκες σας και αποφασίστε εάν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε αργότερα ή θέλετε κάτι πιο βασικό.

Για γενική χρήση , εστιάστε σε παλαιότερες γενιές – 790, 9xx, 3010, 7010 και 9010. Αν και παρέχουν καλή σχέση ποιότητας τιμής, δεν διαθέτουν δυνατότητα αναβάθμισης. Για παράδειγμα, η αδύναμη μονάδα τροφοδοσίας (PSU) και η απουσία χώρου για μεγαλύτερη GPU τα καθιστά κακούς υποψηφίους για gamers.

Καλύτεροι υποψήφιοι για gaming και επαγγελματική χρήση είναι οι μονάδες από τις σειρές 3020, 7020 και 9020. Χρησιμοποιούν νεότερες CPU, τροφοδοτικά υψηλότερης ισχύος και έχουν περισσότερο χώρο και καλύτερη πρόσβαση για αναβαθμίσεις.

 

e-Byte.gr  –  Μεταχειρισμένα Laptop και Υπολογιστές