Νέα

Επιτραπέζιος υπολογιστής εναντίον all-in-one

Αν ψάχνετε για έναν υπολογιστή για χρήση κυρίως στο σπίτι ή στο γραφείο, η επιλογή θα είναι είτε ένας παραδοσιακός επιτραπέζιος υπολογιστής είτε ένας υπολογιστής all-in-one. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των επιτραπέζιων υπολογιστών και των all-in-one που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Το πιο προφανές είναι ο παράγοντας μορφής.

Ένας επιτραπέζιος υπολογιστής είναι αυτό που πολλοί θεωρούν ότι είναι ο παραδοσιακός υπολογιστής «πύργος», όπου ένα μεγάλο κουτί συνδέεται με μια ξεχωριστή οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Ένα all-in-one είναι ουσιαστικά μια μεγάλη οθόνη με τα εσωτερικά εξαρτήματα του υπολογιστή να βρίσκονται πίσω της. Ωστόσο, θα πρέπει να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι.

Εκτός από το αν θέλετε ένα παραδοσιακό «κουτί» και ξεχωριστή οθόνη και αξεσουάρ, είναι οι προδιαγραφές (και το τι θα πληρώσετε για αυτά) που είναι η βασική διαφορά μεταξύ των επιτραπέζιων υπολογιστών και των all-in-one. Εάν μετακινείστε τακτικά, τότε μπορεί να θέλετε να πάρετε ένα φορητό υπολογιστή. Περιηγηθείτε στις κριτικές φορητών υπολογιστών μας για να βρείτε το κατάλληλο μοντέλο για εσάς.

Πλεονεκτήματα ενός επιτραπέζιου υπολογιστή tower

Θα διαπιστώσετε ότι κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, από μεγάλους ογκώδεις σκελετούς που πρέπει να κάθονται κάτω από το γραφείο σας, έως πιο διακριτικά και κομψά μοντέλα που μπορούν να κρυφτούν.

Πιο προσαρμόσιμο :

Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός επιτραπέζιου υπολογιστή είναι ότι τα μεγάλα μοντέλα σε στυλ πύργου μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Μπορείτε να επιλέξετε την οθόνη που θέλετε και να κάνετε πιο σημαντικές αλλαγές εσωτερικά, όπως να προσθέσετε περισσότερη Ram, μια νέα κάρτα γραφικών ή έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο από ένα all-in-one. μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κομμάτια που χρειάζεστε χωρίς να χρειάζεται να απαλλαγείτε από ολόκληρη τη συσκευή. Μπορεί να είναι φθηνότερο – Εάν έχετε ήδη οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, τότε ένας επιτραπέζιος υπολογιστής μπορεί να είναι μια καλή επιλογή σε σχέση με ένα all-in-one. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να είναι φθηνότερο να αγοράσετε έναν ισχυρό επιτραπέζιο επεξεργαστή Core i5 ή i7, σε σύγκριση με το αντίστοιχο σε ένα all-in-one.

Πιο ισχυρό :

Αν και οι βασικές προδιαγραφές μπορεί να μην φαίνονται τόσο διαφορετικές, οι μεγαλύτεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές tower είναι γενικά λίγο πιο γρήγοροι από τους all-in-one. Αυτό συμβαίνει επειδή τα εσωτερικά εξαρτήματά τους έχουν περισσότερο χώρο για την αποβολή θερμότητας, που σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργούν πιο γρήγορα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα εξαρτήματα μέσα σε ένα all-in-one είναι συνήθως πιο παρόμοια με αυτά που θα βρείτε σε ένα φορητό υπολογιστή.

Μειονεκτήματα ενός επιτραπέζιου υπολογιστή

Μερικές φορές ογκώδεις :

Δεν δημιουργούνται όλοι οι επιτραπέζιοι υπολογιστές ίσοι, και έχουμε δοκιμάσει ορισμένα μοντέλα που κατάφεραν να συσκευάσουν τη λειτουργία τους σε ένα μικρό κουτί που μπορεί εύκολα να κρυφτεί σε ένα γραφείο. Ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν επίσης πολλοί ογκώδεις πύργοι για επιτραπέζιους υπολογιστές εκεί έξω, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις μετρήσεις σε ό,τι αγοράσετε, ειδικά εάν παραγγέλνετε ηλεκτρονικά.

Ξεχωριστό κόστος αξεσουάρ :

Τι διατίθεται στη συσκευασία με την επιφάνεια εργασίας σας εξαρτάται από το πού το παραγγείλετε. Ορισμένα συνοδεύονται από πληκτρολόγιο και ποντίκι, ενώ άλλα θα σας ζητήσουν να αγοράσετε ξεχωριστά οθόνη, ηχεία και περιφερειακά. Αν και αυτό σας δίνει την ελευθερία να διαλέξετε αυτά που θέλετε, δεν διαθέτει την άνεση ενός all-in-one όπου όλα όσα χρειάζεστε βρίσκονται στο κουτί.

Όχι ως φιλικό προς τον χρήστη :

Αν και έχουμε κάνει πολύ δρόμο από την εποχή που οι οικιακοί υπολογιστές ήταν το απόθεμα των τεχνολογικά σκεπτόμενων, αν είστε τρελά στην τεχνολογία, μπορεί να σας απογοητεύσει λίγο η ιδέα της σύνδεσης έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή προσαρμοσμένη επιλογή των εσωτερικών λειτουργιών του, σε σύγκριση με τη φύση “plug and play” ενός all-in-one.

Πλεονεκτήματα ενός υπολογιστή all-in-one

Κερδίζοντας δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, ένα all-in-one είναι ουσιαστικά ένας υπολογιστής με όλες τις λειτουργίες βολικά τοποθετημένες στην οθόνη. Δεν υπάρχει ξεχωριστός πύργος για να αντιμετωπίσετε και είναι εύκολο να στηθούν. Συνοδεύονται με πληκτρολόγιο και ποντίκι και τα ηχεία είναι συνήθως ενσωματωμένα στη συσκευή.

Εύκολη εγκατάσταση :

Η εγκατάσταση ενός υπολογιστή all-in-one είναι πολύ μικρή, με τα περισσότερα απλά να σας ζητούν να τον βγάλετε από το κουτί, να τον τοποθετήσετε όπου θέλετε και να τον ενεργοποιήσετε. Είναι μια καλή επιλογή εάν δεν θέλετε να κολλήσετε από καλώδια και θέλετε να σηκωθείτε και να λειτουργήσετε γρήγορα.

Εξοικονόμηση χώρου :

Εάν ο χώρος είναι υψηλός, ένα all-in-one μπορεί να ταιριάζει καλά, καθώς θα χρειαστεί να σκεφτείτε μόνο πού θα τοποθετήσετε την οθόνη και δεν χρειάζεται να φιλοξενήσετε επίσης έναν παραδοσιακό «πύργο». Αυτό τα κάνει πιο ευέλικτα στο σπίτι, αλλά και ένα βαθμό πιο φορητά. Αν και δεν θα θέλετε να το πάρετε μαζί σας στο τρένο, είναι πολύ πιο εύκολο να μετακινήσετε ένα all-in-one από ένα σημείο του σπιτιού σας στο άλλο.

Μειονεκτήματα ενός υπολογιστή all-in-one

Φθηνά αξεσουάρ :

Αν και τα all-in-one συνοδεύονται από αξεσουάρ στο κουτί και ενσωματωμένα ηχεία, οι δοκιμές μας τείνουν να αποκαλύπτουν ότι σπάνια είναι εξαιρετικά και συνήθως μάλλον βασικά. Ένας επιτραπέζιος υπολογιστής μπορεί να σας επιτρέψει να επιλέξετε τα περιφερειακά που θέλετε, αλλά με ένα all-in-one, έχετε κολλήσει με αυτά με τα οποία παρέχεται, εκτός εάν θέλετε να πληρώσετε και να αγοράσετε πρόσθετα αξεσουάρ.

Πιο ακριβό :

Μπορείτε να καταλήξετε να πληρώσετε επιπλέον για ευκολία. Αν και υπάρχουν πλεονεκτήματα από την παραλαβή ενός all-in-one, συχνά μένεις να πληρώνεις επιπλέον. Θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ότι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής με ισοδύναμη τροφοδοσία είναι σημαντικά φθηνότερος, ακόμη και αν ληφθούν υπόψη η οθόνη και τα αξεσουάρ.

Λιγότερο ισχυρά :

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρησιμοποιούν συχνά εξαρτήματα για φορητούς υπολογιστές αντί για πιο ισχυρά για επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό είναι εντάξει, αλλά αν η απόλυτη απόδοση είναι απαραίτητη, θα πρέπει να επιλέξετε έναν μεγάλο πύργο.

Εάν αγοράζετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, τότε θα πρέπει επίσης να αγοράσετε μια οθόνη για να το χρησιμοποιήσετε. Οι σύγχρονες οθόνες τείνουν να είναι λεπτές, αποδοτικές και πολύ λεπτομερείς, αλλά υπάρχουν διάφορες προδιαγραφές που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Οι οθόνες ποικίλλουν πολύ σε τιμές, με τα κορυφαία μοντέλα ‘8K’ να έχουν υψηλή τιμή λόγω των εξαιρετικά λεπτομερών οθονών τους.