Νέα

Ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 11, δυνατότητες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows είναι τώρα εδώ!

Τα Windows 11 είναι τελικά επίσημα, με νέα εμφάνιση και πολλά άλλα μετά την παρουσίασή τους στο μεγάλο event της Microsoft στις 24 Ιουνίου.

Υπάρχει βέβαια κάποια σύγχυση ως προς τις απαιτήσεις συστήματος σχετικά με τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται τα Windows 11.

Έχοντας αυτό υπόψη, εδώ είναι ό, τι γνωρίζουμε σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας, τις νέες δυνατότητες και πολλά άλλα σχετικά με τα Windows 11.

 

Στην ουσία:

  • Τι είναι αυτό; Τα Windows 11 είναι ο διάδοχος των Windows 10
  • Πότε βγαίνει; Πιθανότατα στα τέλη Οκτωβρίου
  • Πόσο θα κοστίζει; Θα είναι δωρεάν

Ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 11

Η Microsoft λέει ότι τα Windows 11 θα κυκλοφορήσουν πιθανότατα κάποια στιγμή μεταξύ τέλους Νοεμβρίου και Χριστουγέννων.

Θα υπάρχει επίσης μια ετήσια ενημέρωση του νέου λειτουργικού συστήματος, παρόμοια με τις προσπάθειες της Apple με το MACOS.

 

Ελάχιστες προδιαγραφές

Έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με το ποιες συσκευές θα είναι κατάλληλες για τα Windows 11. Πολλοί απλώς αναρωτιούνται αν πρέπει να πραγματοποιήσουν σύντομα την αναβάθμιση του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή τους.

Προς το παρόν, η Microsoft έχει δημοσιεύσει τις απαιτήσεις για την ενημέρωση, αλλά υπόκεινται σε αλλαγές ..

  • Επεξεργαστής:  1 GigameHertz (GHz) ή ταχύτερος με τουλάχιστον δύο πυρήνες σε συμβατό επεξεργαστή 64-bit
  • RAM: 4 GB
  • Αποθηκευτικός χώρος: 64 GB
  • Σύστημα hardware/software:  UEFI, με δυνατότητα ασφαλούς εκκίνησης
  • TPM (Trusted Platform Module):  Αξιόπιστη πλατφόρμα Module 2.0
  • Κάρτα γραφικών:  DirectX 12 ή μεταγενέστερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 2.0
  • Οθόνη:  720p, 8 bit ανά κανάλι χρώματος, διαγώνιο τουλάχιστον 9 ιντσών
  • Σύνδεση Διαδικτύου και Λογαριασμός Microsoft: Τα  Windows 11 Home απαιτούν μια ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο και έναν Λογαριασμό Microsoft για να ολοκληρώσουν την αρχική, πρώτη χρήση του λειτουργικού συστήματος ή κατά την έξοδο μιας συσκευής από τα Windows 11 Home σε λειτουργία S.

Πόσο θα κοστίζουν τα Windows 11;

Τα Windows 11 θα είναι μια δωρεάν ενημέρωση για υπάρχοντες χρήστες των Windows – θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για λήψη, εγκατάσταση και ενεργοποίηση εκδόσεων Home και θα πρέπει να έχετε λογαριασμό Microsoft κατά την εγκατάσταση ή την αναβάθμιση του υπολογιστή ή του tablet σας.

Χαρακτηριστικά των Windows 11

Υπάρχουν γενικές βελτιώσεις στα Windows 11, με τη Microsoft να υπόσχεται ότι οι ενημερώσεις θα είναι 40% μικρότερες και θα χαρακτηρίζουν τα Windows 11 ως “την πιο ασφαλή έκδοση”.

Νέες λειτουργίες πολλαπλών εργασιών προσφέρονται επίσης χάρη σε μια λειτουργία που ονομάζεται Snap Layouts, η οποία σας επιτρέπει να οργανώσετε πολλά παράθυρα σε όλη την οθόνη, όχι μόνο δίπλα-δίπλα, αλλά σε στήλες, ενότητες και πολλά άλλα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι οι Ομάδες Snap, όπου μπορείτε να επιστρέψετε σε παλαιότερα παραμορφωμένα παράθυρα από την αποβάθρα, οπότε για παράδειγμα μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή email σας, στα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης Edge ή σε οτιδήποτε άλλο χωρίς να χρειάζεται να τα τραβήξετε ξανά στην προηγούμενη προβολή.

Υπάρχει επίσης βελτιωμένη υποστήριξη πολλαπλών οθονών, οπότε όταν συνδέετε ξανά μια εξωτερική οθόνη, τα Windows 11 θυμούνται τις προηγούμενες θέσεις των παραθύρων που βρίσκονταν σε αυτήν την οθόνη.

Υπάρχει ακόμη και εκτιμώμενος χρόνος εγκατάστασης για το Windows Update, οπότε μπορείτε να δείτε εάν πρέπει να κρατήσετε την ενημέρωση του υπολογιστή σας μέχρι αργότερα.

Το Microsoft Store βλέπει επιτέλους έναν επανασχεδιασμό, με καλύτερα επιμελημένο περιεχόμενο και καλύτερες επιλογές για τη διαχείριση των αγορασμένων εκπομπών σας, όπως τον αντικατοπτρισμό τους στην τηλεόρασή σας. Εφαρμογές όπως η Disney+, το Adobe Creative Cloud, το Pinterest και πολλά άλλα βρίσκονται ήδη σε αυτό το επανασχεδιασμένο κατάστημα για τα Windows 11, έτοιμα για χρήση.

Οι εφαρμογές WPA, EWP και Win32 είναι πλέον όλες στο Microsoft Store, έτοιμες να ξεκινήσουν. Εάν ένας προγραμματιστής διαθέτει μηχανή εμπορίου, μπορεί να διατηρήσει το 100% των εσόδων που προέρχονται από το Microsoft Store.

Οι εφαρμογές Android είναι επίσης έτοιμες για τα Windows 11, που μπορούν να εντοπιστούν από το Microsoft Store, μέσω του Amazon App Store, ώστε να μπορείτε να κατεβάσετε το TikTok και πολλά άλλα, έτοιμα για χρήση στον υπολογιστή ή το tablet σας.

Το νέο κατάστημα ανοίγει δυνατότητες για άλλες εφαρμογές να φτάσουν στα Windows 11, ακόμα και στο iMessage της Apple, το οποίο θα μπορούσε να ακολουθήσει το iTunes και το Safari.

Μια νέα εμφάνιση για τα Windows 11

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα παρατηρήσουν οι χρήστες είναι ότι το μενού “Έναρξη” έχει μετακινηθεί στο κέντρο της οθόνης – και αλλάζει δυναμικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας και το περιεχόμενο με το οποίο εργάζεστε.

Το Light Mode και το Dark Mode είναι επίσημα, με στρογγυλεμένες γωνίες και ενιαίο σχεδιασμό σε όλο το λειτουργικό σύστημα, με πολύχρωμες ταπετσαρίες για να διαλέξετε.

Gaming στα Windows 11

Το gaming θα έχει πολύ μεγαλύτερη εστίαση στα Windows 11, με την αργή και απογοητευτική εφαρμογή Windows 10 Xbox να αντικαθίσταται από μια νέα εφαρμογή Game Pass που σας επιτρέπει να αγοράζετε, να διαχειρίζεστε και να καταργείτε παιχνίδια, διευκολύνοντας την πρόσβαση και την εγκατάσταση παιχνιδιών, από το Doom Eternal έως – σύντομα – Halo Infinite.

Το HDR θα υποστηρίζεται επίσης σε συμβατά μηχανήματα, προσφέροντας βελτιωμένο φωτισμό και αντίθεση για παιχνίδια και μέσα προβολής. Το Direct Storage είναι επίσης εδώ, με τη δυνατότητα λήψης και εγκατάστασης των κύριων στοιχείων του παιχνιδιού, επιτρέποντάς σας να παίζετε τα παιχνίδια σας ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι πριν.

e-Byte.gr  –  Μεταχειρισμένα Laptop και Υπολογιστές