Νέα

Πόση RAM χρειάζομαι στον φορητό υπολογιστή μου;

Πόσα GB μνήμης RAM χρειάζομαι στο μεταχειρισμένο laptop μου;

Αν αναρωτιέστε, «Πόση μνήμη χρειάζομαι;» Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η μνήμη RAM που θα χρειαστείτε για ομαλή απόδοση εξαρτάται από το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας.

Δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους όσον αφορά τη μνήμη RAM. Αυτό που συνοψίζεται είναι το μέγεθος της αποθήκευσης δεδομένων που απαιτούν τα προγράμματά σας.

Εάν χρειάζεστε απλώς έναν βασικό φορητό υπολογιστή για να κρατάτε σημειώσεις στην τάξη, να γράφετε και να αποθηκεύετε έγγραφα ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο, δεν θα χρειαστείτε πολύ RAM. Ωστόσο, εάν ελπίζετε να αναπτύξετε την επόμενη εφαρμογή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά, να κάνετε απόδοση βίντεο ή να συμπιέσετε μεγάλα αρχεία, θα χρειαστείτε κάποιο σοβαρό χώρο δεδομένων στην εξέδρα σας.

Χωρίς αρκετή μνήμη RAM στον υπολογιστή σας για ανάκτηση και ανάγνωση δεδομένων για προηγμένες εργασίες επεξεργασίας, η εμπειρία σας θα είναι αργή, δύσκολη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα οδηγήσει σε μεγάλη κατάρρευση του συστήματος λόγω υπερφόρτωσης.

Για όποιον αναζητά τα απολύτως απαραίτητα για τον υπολογιστή, 4 GB μνήμης RAM φορητού υπολογιστή θα πρέπει να είναι επαρκής. Εάν θέλετε ο υπολογιστής σας να μπορεί να εκτελεί άψογα πιο απαιτητικές εργασίες ταυτόχρονα, όπως παιχνίδια, γραφική σχεδίαση και προγραμματισμό, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM φορητού υπολογιστή .

Για εκείνους που θέλουν να διευρύνουμε τα όρια των δυνατοτήτων ενός υπολογιστή και να τρέξει πολλά μεγάλα προγράμματα ταυτόχρονα, 12GB φορητούς υπολογιστές μνήμη RAM, 16GB φορητούς υπολογιστές μνήμη RAM , 32GB φορητούς υπολογιστές μνήμη RAM ή ακόμα και 64GB είναι σημαντικές επιλογές.

Εάν είστε μέσος χρήστης υπολογιστή εκτός της βαριάς επεξεργασίας δεδομένων, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 8 έως 12 GB μνήμης RAM φορητού υπολογιστή .

 

Πόση RAM χρειάζεται για gaming;

 Το gaming PC σας θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 8 GB μνήμης. Ωστόσο, μπορεί να καταλήξετε να χρειάζεστε περισσότερα εάν θέλετε να εκτελέσετε άλλα προγράμματα ταυτόχρονα με το παιχνίδι σας, όπως ζωντανή ροή ή εγγραφή ήχου.

Οποιοσδήποτε επώνυμος «streamer» που κάνει ζωντανή μετάδοση παιχνιδιών θα σας πει πόσο σημαντικό είναι ο υπολογιστής σας να έχει αρκετή μνήμη RAM για να κάνει ταχυδακτυλουργικά δεδομένα τόσο για την εγγραφή όσο και για την επεξεργασία, ενώ παράλληλα εκτελεί τίτλους τριπλού A (AAA) υψηλής ανάλυσης.

Ακόμα κι αν επικεντρώνεστε αποκλειστικά στο παιχνίδι, οι περισσότεροι υπολογιστές τρέχουν μια χούφτα εφαρμογές παρασκηνίου που μπορούν επίσης να καταλάβουν αρκετή μνήμη RAM ενώ παλεύετε με τους αντιπάλους, οπότε μερικά επιπλέον gigabyte μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

e-Byte.gr