Νέα

5 λόγοι για να κάνετε format

Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους η μορφοποίηση μπορεί να είναι χρήσιμη:

  1. Επιταχύνετε τον υπολογιστή σας: Με την πάροδο του χρόνου, οι υπολογιστές τείνουν να συγκεντρώνουν πολλά περιττά αρχεία και προγράμματα που μπορούν να επιβραδύνουν την απόδοσή του. Η διαμόρφωση του σκληρού σας δίσκου και η έναρξη με μια νέα εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε όλη την ακαταστασία και να επαναφέρετε την ταχύτητα του υπολογιστή σας.
  2. Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού ή ιών: Εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό ή ιούς που δεν μπορούν να αφαιρεθούν από λογισμικό προστασίας από ιούς, η μορφοποίηση του σκληρού δίσκου και η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος είναι συχνά η μόνη λύση για να διασφαλιστεί ότι θα αφαιρεθούν όλα τα ίχνη του κακόβουλου λογισμικού .
  3. Διόρθωση σφαλμάτων ή κατεστραμμένων αρχείων: Η μορφοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην επιδιόρθωση σφαλμάτων ή κατεστραμμένων αρχείων που προκαλούν διακοπή λειτουργίας ή δυσλειτουργία του υπολογιστή σας. Καθαρίζοντας τον σκληρό δίσκο και ξεκινώντας από την αρχή με μια νέα εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, μπορείτε συχνά να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα.
  4. Προετοιμασία για πώληση ή δωρεά: Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε ή να δωρίσετε τον υπολογιστή σας, η μορφοποίηση του σκληρού δίσκου είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες και τα αρχεία σας θα διαγραφούν πλήρως. Αυτό θα συμβάλει στην προστασία του απορρήτου σας και θα αποτρέψει οποιονδήποτε από την πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα σας.
  5. Δημιουργήστε ένα καθαρό αντίγραφο ασφαλείας: Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος και των αρχείων σας, η μορφοποίηση του σκληρού δίσκου μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε με μια νέα, καθαρή σελίδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το αντίγραφο ασφαλείας σας είναι απαλλαγμένο από σφάλματα ή κατεστραμμένα αρχεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα κατά την επαναφορά του στο μέλλον.