Νέα

7 λόγοι που πρέπει να καθαρίσετε το φορητό σας υπολογιστή το συντομότερο δυνατό

Βρωμιά, σκόνη και πάλι βρωμιά ! Εάν δεν καθαρίσετε ποτέ το φορητό υπολογιστή σας, κάνετε στην υγεία σας (και στην υγεία του υπολογιστή σας) τεράστια ζημιά. Θα θελήσετε να δώσετε στον φορητό υπολογιστή σας ένα ωραίο τρίψιμο αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του κειμένου — κάντε το πριν.

  1. Μπορείς να αρρωστήσεις

Όπως και στα πόμολα της πόρτας και στους διακόπτες φώτων, η βρωμιά που συσσωρεύεται στους φορητούς υπολογιστές μας συχνά περνά απαρατήρητη και, ως εκ τούτου, ακάθαρτη. Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι χειρότερες συνήθειές μας (σκεφτείτε: να τρώμε στο γραφείο μας και να ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας) μεταφέρουν τόνους μικροβίων και βακτηρίων στους φορητούς υπολογιστές μας τη στιγμή που βάζουμε τα δάχτυλά μας στο πληκτρολόγιο. Όσο ισχυρά κι αν είναι αόρατα, όταν αυτά τα μικρόβια αφεθούν να αναπτυχθούν και να συσσωρευτούν στον υπολογιστή σας, μπορεί να σας κάνουν πιο πιθανό να αρρωστήσετε. Πράγματι, μια βρετανική μελέτη δείχνει ότι τα πληκτρολόγια που στριμώχνονταν σε ένα μέσο γραφείο στο Λονδίνο είχαν περισσότερα επιβλαβή βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Γιατί; Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι χρήστες καθάριζαν τα πληκτρολόγιά τους σπάνια (σχεδόν  καθόλου) και καθάριζαν τα ποντίκια τους ακόμα λιγότερο συχνά. Μπλιαχ! Για να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, υγρό πανί από μικροΐνες για να σκουπίζετε την οθόνη και το πληκτρολόγιο τουλάχιστον μία φορά κάθε δεύτερη εβδομάδα.

  1. Ο φορητός υπολογιστής σας μπορεί να υπερθερμανθεί

Η σκόνη είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ενόχληση γύρω από το σπίτι. Μπορεί επίσης να φράξει τους ανεμιστήρες και τις οπές εξαερισμού στο εσωτερικό του φορητού υπολογιστή σας, εμποδίζοντάς τον να κρυώσει σωστά. Η υπερθέρμανση, με τη σειρά της, μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στο εσωτερικό υλικό και τελικά να οδηγήσει σε θάνατο για τον αγαπημένο σας  υπολογιστή.

  1. Θα μπορούσε να αδειάσει την μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας

Όταν ο φορητός υπολογιστής σας υπερθερμαίνεται, δουλεύει πολύ πιο σκληρά για να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα. Ως αποτέλεσμα, οι ανεμιστήρες λειτουργούν σε πλήρη λειτουργία για να διατηρήσουν το υλικό δροσερό, κάτι που κάνει ένα νούμερο στην μπαταρία σας και προκαλεί αποστράγγιση πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Η διατήρηση της σκόνης από τους αεραγωγούς και τους ανεμιστήρες θα διασφαλίσει ότι η μπαταρία σας θα παραμείνει σε κορυφαία φόρμα.

  1. Ο φορητός υπολογιστής σας θα μπορούσε να λειτουργεί πιο αργά

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας υπερθερμαίνεται ΚΑΙ λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα, θα προσπαθήσει να μειώσει την απόδοσή του για να παραμείνει ψύχραιμος. Μετάφραση: Θα μπορούσατε να είστε σε πολλές απογοητευτικές ώρες ανανέωσης του Διαδικτύου, περιμένοντας να φορτωθούν τα έγγραφά σας και κοιτάζετε επίμονα αυτόν τον τρομερό περιστρεφόμενο τροχό σε απόχρωση ουράνιου τόξου. Αν δεν θέλετε να χάνετε χρόνο (και ποιος;), επενδύστε τώρα στον φορητό υπολογιστή σας καθαρίζοντας τον.

  1. Τα πλήκτρα μπορεί να κολλήσουν

Σνακς και η κατανάλωση ροφημάτων καθώς πληκτρολογείτε μειώνουν τη διάρκεια ζωής του φορητού υπολογιστή σας. Χάρη στη συσσώρευση ψίχουλων φαγητού, σκόνης και βρωμιάς στο πληκτρολόγιό σας, τα πλήκτρα μπορεί να βουλώσουν και να κολλήσουν όταν τα πατάτε. Αυτό όχι μόνο επιβραδύνει τον μέσο όρο των λέξεων ανά λεπτό, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα υλικού και πολλά υπολείμματα μικροβίων.

  1. Χρησιμοποιείτε το laptop σας σχεδόν καθημερινά

Είτε συνδέεστε στην πρίζα ενώ βρίσκεστε σε ένα πολυσύχναστο τρένο είτε σε ένα πρωινό καφέ, ο φορητός υπολογιστής σας αντέχει τη μεγαλύτερη φθορά από όλες σχεδόν τις ηλεκτρονικές συσκευές σας. Και επειδή υπόκεινται στην πιο σκληρή χρήση, απαιτούν επίσης περισσότερο καθαρισμό από έναν κανονικό υπολογιστή ή tablet. Σκεφτείτε το: Εάν ταξιδεύετε κατά μήκος του φορητού υπολογιστή σας μεταξύ εργασίας και σπιτιού, αυτό σημαίνει ότι είναι εκτεθειμένο σε διπλάσια βρωμιά και μικρόβια. Πολύ περισσότερος λόγος για να καθαρίζετε τακτικά τον φορητό υπολογιστή σας. δεν έχετε ιδέα τι μπορεί να κρύβεται πάνω και γύρω από αυτά τα πλήκτρα και τις οθόνες.

  1. Θα μπορούσατε να χάσετε χρήματα

Στο τέλος, εάν καθαρίζετε το φορητό υπολογιστή σας σε τακτική βάση και διατηρείτε καλά τα εσωτερικά εξαρτήματά του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Επιπλέον, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα σε επισκευές και ενημερώσεις, αλλά δεν θα χρειαστείτε καινούργιο φορητό υπολογιστή τόσο σύντομα στο δρόμο.

Πίσω στη λίστα