Νέα

Refurbished Επεξεργαστές

Όταν θέλετε να αναβαθμίσετε ή να προσθέσετε refurbished υπολογιστές στο γραφείο σας, υπάρχουν πολλές προδιαγραφές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η τυπική ανησυχία σας για έναν φορητό υπολογιστή είναι πιθανό να είναι το μέγεθος της οθόνης του ή η προβλεπόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε τα specs που το χαρακτηρίζουν, όπως η ταχύτητα του επεξεργαστή, πριν καταλήξετε στον κατάλληλο επεξεργαστή.

Σχετικά με την ταχύτητα επεξεργαστή του  μεταχειρισμένου laptop

Η ταχύτητα του επεξεργαστή μετριέται σε GigaHertz (GHz), δηλαδή μετριέται ο χρόνος απόκρισης του επεξεργαστή του υπολογιστή. Οι υψηλότεροι αριθμοί συνήθως σημαίνουν ταχύτερους επεξεργαστές. Να σημειωθεί ότι ο επεξεργαστής δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει την ταχύτητα του υπολογιστικού συστήματος. Επιπλέον, οι επεξεργαστές υπολογιστών έχουν διαφορετικούς αριθμούς πυρήνων, δύο ή τέσσερεις συνήθως στα laptops, οι οποίοι μπορούν να επιταχύνουν την απόδοση ενός υπολογιστή.

Πόσα Hertz;

Σίγουρα θα παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ ορισμένων επεξεργαστών, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο κενό στα GHz για να γίνει αισθητή αυτή η διαφορά.

Επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων

Οι περισσότεροι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών προσφέρουν επιλογές για επεξεργαστές διπλού πυρήνα ή τετραπύρηνου. Οι διπύρηνοι επεξεργαστές έχουν δύο θέσεις που μοιράζονται τα hertz και χωρίζουν τις εργασίες και οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές έχουν τέσσερις θέσεις που χειρίζονται τα αιτήματα. Αυτό σημαίνει ότι όταν ζητήσετε από τον υπολογιστή να εκτελέσει δύο διαφορετικές διεργασίες – περιήγηση στο Διαδίκτυο και επεξεργασία ενός κειμένου – ότι μπορεί να χωρίσει τα καθήκοντα μεταξύ των πυρήνων, επιτρέποντας στο σύστημα να λειτουργεί δύο φορές πιο γρήγορα από έναν υπολογιστή ενός πυρήνα.

Πόσοι πυρήνες;

Ενώ ένας επεξεργαστής διπλού πυρήνα προσφέρει αξιοσημείωτη αύξηση της απόδοσης, ένας μέσος χρήστης υπολογιστών μπορεί να μην δει ένα όφελος από έναν επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος της εργασίας που αναλαμβάνεται. Εάν οι εργασίες που θα αναλάβει ο υπολογιστής της επιχείρησής σας το απαιτούν, ένας φορητός υπολογιστής με τετραπύρηνο επεξεργαστή μπορεί να είναι μια καλή αγορά.
e-Byte.gr  –  Μεταχειρισμένα Laptop και Υπολογιστές