Νέα

Windows 11 VS 10

Windows 11 να τα επιλέξω; και ποιες οι διαφορές με τα Windows 10

Τα Windows 11 αντιπροσωπεύουν μια νέα εποχή στον κόσμο των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft. Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα φέρνει πληθώρα από βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για τους χρήστες υπολογιστών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Νέος Σχεδιασμός και Εμφάνιση
Το Windows 11 προσφέρει έναν εντελώς ανανεωμένο και μοντέρνο σχεδιασμό. Τα γωνίες των παραθύρων είναι στρογγυλεμένες, ενώ τα κουμπιά και οι εικονίδια έχουν ανανεωθεί για μια πιο φρέσκια εμφάνιση.

Κεντρικό Μενού Εκκίνησης
Το μενού εκκίνησης έχει μετακινηθεί στο κέντρο της οθόνης, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στις εφαρμογές και τα αρχεία σας.

Βελτιωμένες Επιδόσεις και Gaming
Τα Windows 11 φέρνουν βελτιωμένες επιδόσεις σε συστήματα με νέα υλικά και προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία gaming, υποστηρίζοντας την τεχνολογία DirectX 12 Ultimate.

Περισσότερη Ευελιξία με το SnapLayouts
Το SnapLayouts επιτρέπει την εύκολη οργάνωση πολλαπλών παραθύρων, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στην παράλληλη χρήση πολλαπλών εφαρμογών.

Ενσωματωμένες Εφαρμογές και Widgets
Το Windows 11 φέρνει νέες ενσωματωμένες εφαρμογές και widgets, παρέχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες και ειδήσεις απευθείας από την επιφάνεια εργασίας σας.

Αυξημένη Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα
Οι βελτιώσεις στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, συμπεριλαμβανομένης της Windows Hello για ασφαλή είσοδο και του Microsoft Defender για προστασία από απειλές, κάνουν τα Windows 11 ακόμα πιο ασφαλή.

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν τα Windows 11 μια εξαιρετική επιλογή για τους χρήστες που αναζητούν μια σύγχρονη, γρήγορη και ασφαλή εμπειρία στον υπολογιστή τους.

Όταν πρόκειται για την επιλογή μεταξύ των Windows 11 και των Windows 10, υπάρχουν αρκετές σημαντικές διαφορές που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας. Ας εξετάσουμε τις κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Διαφορές μεταξύ Windows 11 και Windows 10
1. Νέο Σχεδιασμός και Εμφάνιση
Το Windows 11 προσφέρει έναν εντελώς ανανεωμένο σχεδιασμό με πιο λείο, σύγχρονο και ελκυστικό περιβάλλον χρήστη σε σύγκριση με το πιο παραδοσιακό Windows 10.

2. Κεντρικό Μενού Εκκίνησης
Το μενού εκκίνησης στα Windows 11 έχει μετακινηθεί στο κέντρο της οθόνης, παρέχοντας μια πιο ενιαία και ευανάγνωστη διάταξη.

3. Βελτιωμένες Επιδόσεις και Προσαρμοστικότητα
Το Windows 11 έχει βελτιωμένες επιδόσεις, ειδικά σε συστήματα με νέα υλικά, και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες προσαρμογής, όπως το SnapLayouts που επιτρέπει εύκολη οργάνωση πολλαπλών παραθύρων.

4. Υποστήριξη Παιχνιδιών και DirectX 12 Ultimate
Το Windows 11 φέρνει βελτιωμένη υποστήριξη για παιχνίδια με την ενσωμάτωση του DirectX 12 Ultimate, προσφέροντας καλύτερη γραφική απόδοση και ρεαλιστικότερες εμπειρίες παιχνιδιών.

5. Ενσωματωμένες Εφαρμογές και Widgets
Το Windows 11 παρέχει νέες ενσωματωμένες εφαρμογές και widgets που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και ειδήσεις απευθείας από την επιφάνεια εργασίας τους.

6. Αναβαθμίσεις Ασφαλείας
Το Windows 11 προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της Windows Hello που επιτρέπει την είσοδο με βιομετρικά δεδομένα και την αυτόματη ενημέρωση των προγραμμάτων ασφαλείας.

Καθώς το Windows 11 παρέχει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με τα Windows 10, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο σύγχρονη, γρήγορη και ασφαλή εμπειρία χρήσης υπολογιστή.