Νέα

Αγορά ενός ανακατασκευασμένου υπολογιστή: Αξίζει τον κίνδυνο η εξοικονόμηση κόστους;

Αγορά ενός ανακατασκευασμένου υπολογιστή: Αξίζει τον κίνδυνο η εξοικονόμηση κόστους;

Ο υπολογιστής σας είναι μερικών ετών και δεν λειτουργεί όπως παλιά. Καθώς κοιτάτε την οθόνη σας, συνειδητοποιείτε ότι είναι ώρα να αντικαταστήσετε αυτήν την ξεπερασμένη τεχνολογία. Με τις διαθέσιμες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων νέων, μεταχειρισμένων και ανακατασκευασμένων υπολογιστών, ο καθένας έχει τα μοναδικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Η έρευνα όλων των διαθέσιμων επιλογών μπορεί γρήγορα να γίνει συντριπτική — ξέρετε ότι ο τρέχων υπολογιστής σας τεχνικά εξακολουθεί να λειτουργεί. Ωστόσο, χρειάζεστε ένα σύστημα υψηλότερης απόδοσης για την καλύτερη διαχείριση των καθημερινών εργασιών.

Η απόφαση μεταξύ νέων, μεταχειρισμένων και ανακατασκευασμένων υπολογιστών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά τελικά εξαρτάται από την εξισορρόπηση του κόστους, των χαρακτηριστικών και της αξιοπιστίας. Θα σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε την ιδανική λύση κατά την αντικατάσταση ενός υπολογιστή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός νέου υπολογιστή

Με νέους υπολογιστές, μερικές φορές τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη αξίζουν την αρχική επένδυση. Το πιο σημαντικό, είναι η κατανόηση των διαφορών μεταξύ νέων, μεταχειρισμένων και ανακατασκευασμένων υπολογιστών, ώστε να μπορείτε τελικά να πάρετε την καλύτερη απόφαση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Εγγύηση/Πολιτική επιστροφών : Με οποιοδήποτε νέο προϊόν, θα υπάρχει εγγύηση και πολιτική επιστροφής που θα περιλαμβάνεται στην αγορά.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας : Νέα τεχνολογία μπαταρίας αναπτύσσεται καθημερινά, επομένως η χωρητικότητα, το μέγεθος, το βάρος και το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας συνεχίζουν να βελτιώνονται.

Νέο λογισμικό/ασφάλεια : Ειδικά με τις σημερινές επιθέσεις στο ιντερνέτ, τα μέτρα ασφάλειας δικτύου και δεδομένων αποτελούν προτεραιότητα στις νεότερες τεχνολογίες. Με την ξεπερασμένη τεχνολογία, μερικές φορές ένας υπολογιστής δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει το πιο πρόσφατο λογισμικό, επομένως η ασφάλεια μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο.

Τεχνολογία τελευταίας γενιάς : Η τεχνολογία συνεχώς βελτιώνεται και μερικές φορές χρειάζεται να ζήσετε μόνοι σας αυτές τις νέες καινοτομίες για να εκτιμήσετε την αξία τους.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ακριβά : Μια αυξημένη δαπάνη δεν μεταφράζεται πάντα σε αυξημένη αξία.

Λιγότερο βιώσιμο : Όταν συνδυάζετε όλα τα υλικά, τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζονται για να δημιουργήσετε ένα ολοκαίνουργιο προϊόν, καταναλώνεται πολύς χρόνος και ενέργεια σε όλη τη διαδικασία. Η αγορά ενός μεταχειρισμένου ή ανακατασκευασμένου υπολογιστή παρέχει ένα πιο βιώσιμο μέλλον στην επαναχρησιμοποίηση προϊόντων που ήδη υπάρχουν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός μεταχειρισμένου υπολογιστή

Ένα μεταχειρισμένο είδος είναι ένα μεταχειρισμένο προϊόν που πωλείται συνήθως απευθείας από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη χωρίς καμία επιθεώρηση ή έλεγχο πριν από τη μεταπώληση. Η αγορά ενός μεταχειρισμένου υπολογιστή μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, αλλά παίρνετε επίσης μεγάλο ρίσκο σε άγνωστα ζητήματα.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Επαναχρησιμοποίηση : Εάν συνεχίσουμε αυτή την πορεία προς την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων τεχνολογίας, τότε μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα των ηλεκτρονικών αποβλήτων που καταλήγουν σε χωματερές. Με μεταχειρισμένους υπολογιστές, παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος αντί να αγοράζουμε ένα που έχει κατασκευαστεί από νέα υλικά.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Πρόσθετο κόστος : Με την τρέχουσα διάρκεια ζωής των επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών υπολογιστών να είναι τρία έως οκτώ χρόνια, οι περισσότερες εταιρείες και καταναλωτές πρέπει να αντικαθιστούν ή να ανανεώνουν την τεχνολογία τους σε τακτική βάση. Με μεταχειρισμένους υπολογιστές, η υπολειπόμενη διάρκεια ζωής τους δεν παρέχει μεγάλη αξία για το ποσό των χρημάτων που θα ξοδέψετε σε αυτούς.

Εγγύηση/Πολιτική επιστροφών : Οι περισσότεροι μεταχειρισμένοι υπολογιστές δεν συνοδεύονται από εγγύηση ή πολιτική επιστροφής όπως προσφέρουν οι νέοι ή ανακατασκευασμένοι υπολογιστές.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας : Εάν το μοντέλο του υπολογιστή είναι μερικών ετών, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα εξασθενήσει φυσικά.

Άγνωστο ιστορικό : Χωρίς μια εις βάθος διαδικασία αξιολόγησης, καθαρισμού και επισκευής ενός μεταχειρισμένου υπολογιστή, ο αγοραστής κινδυνεύει περισσότερο να αντιμετωπίσει ζητήματα που κυμαίνονται από αστοχία σκληρού δίσκου έως μια αντιαισθητική συνολική εμφάνιση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός ανακατασκευασμένου υπολογιστή

Ένα ανακατασκευασμένο είδος είναι ένα μεταχειρισμένο προϊόν που έχει αξιολογηθεί, καθαριστεί, επισκευαστεί, αναβαθμιστεί (σε ορισμένες περιπτώσεις) και στη συνέχεια μεταπωλήθηκε. Για υπολογιστές και κινητές συσκευές, τα δεδομένα αυτών των προϊόντων διαγράφονται και οι μονάδες δίσκου επαναφέρονται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Από την επαναχρησιμοποίηση της υπάρχουσας τεχνολογίας μέχρι μια εις βάθος ανασκόπηση και ανάλυση του υπολογιστή, ένας ανακατασκευασμένος υπολογιστής μπορεί να είναι η ιδανική λύση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Εξοικονόμηση κόστους : Οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές είναι σημαντικά λιγότερο ακριβοί από τους νέους υπολογιστές και αυτές οι εξοικονομήσεις αθροίζονται γρήγορα.

Oι ανακατασκευασμένοι φορητοί υπολογιστές έχουν συχνά έκπτωση από 10 έως 25 τοις εκατό ή περισσότερο από την αρχική τιμή λιανικής πώλησης φορητών υπολογιστών. Η αγορά ανακατασκευασμένων υπολογιστών παρέχει μια εφικτή εναλλακτική λύση για την αναβάθμιση σε νέα τεχνολογία.

Πιστοποιημένο για μεταπώληση : Οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές περνούν από μια αυστηρή διαδικασία για να γίνουν διαθέσιμοι για μεταπώληση. Για παράδειγμα, όταν ψάχνετε για ανακατασκευασμένους υπολογιστές, να θυμάστε ότι οι μπαταρίες φορητών υπολογιστών χάνουν την ικανότητά τους να κρατούν πλήρη φόρτιση με την πάροδο του χρόνου. Κατά τη διαδικασία ανακατασκευή, οι μπαταρίες ελέγχονται και αντικαθίστανται όταν απαιτείται.

Επαναχρησιμοποίηση υλικών : Οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές παρέχουν σιγουριά και ηρεμία για να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Η επισκευή και η βελτίωση των δυνατοτήτων και των λειτουργιών ενός υπολογιστή μπορεί να τον καταστήσει επαναχρησιμοποιήσιμο.

Τεχνολογία τελευταίας γενιάς : Οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές σάς επιτρέπουν να δοκιμάσετε χαρακτηριστικά τελευταίας γενιάς χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε υψηλότερη τιμή για ένα ολοκαίνουργιο σύστημα. Για μελλοντικές αγορές, οι καταναλωτές μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για αυτούς.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Εγγύηση/Πολιτική επιστροφών : Μερικές φορές οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές δεν συνοδεύονται από εγγύηση ή πολιτική επιστροφής. Ωστόσο, λόγω της διεξοδικής διαδικασίας αναθεώρησης, πολλές φορές, οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές περιλαμβάνουν αυτό το πρόσθετο πλεονέκτημα. Ελέγχετε πάντα εάν περιλαμβάνεται για να προστατευτείτε από τυχόν απρόβλεπτα ζητήματα.

Νέο Λογισμικό/Ασφάλεια : Ένας ανακατασκευασμένος υπολογιστής ηλικίας δύο ετών είναι πολύ πιθανό να μπορεί να λειτουργεί όπως ένας νεότερος υπολογιστής. Ωστόσο, καθώς περνούν τα χρόνια, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εκτελέσει νεότερα προγράμματα λογισμικού ή βελτιωμένα συστήματα ασφαλείας.

Ασφαλής και υπεύθυνη μεταπώληση

Οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές —και άλλη τεχνολογία— παρέχουν μια σειρά από οφέλη για εταιρείες και καταναλωτές. Όπως κάθε άλλη δαπανηρή αγορά, αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε το προϊόν, τον κατασκευαστή και πώς έχει ανακατασκευαστεί για επαναχρησιμοποίηση.